A003558

M I N D F U L . Z O M E R E N

In de zomer organiseren we in Slovenië, in het kleine dorp Prosečka Vas, te midden van ongerepte natuur ‘Mindful zomeren’, een event dat het mooie van buitenleven, mindfulness retraite en creativiteit in zich verenigt. Vijf meditatieve en creatieve dagen in stilte en natuur, om uit te rusten, te zijn, te genieten en weer in balans te komen.  

PROGRAMMA

We doen dagelijks oefeningen uit de mindfulness training zoals zit-en loopmeditatie, lichaamsscan en bewegen met aandacht. Daarnaast zijn er wandelingen in stilte langs het meditatiepad, kijk en luistermeditaties en een workshop schilderen.

AANKOMST
15:00 - 17:00 aankomst
18:00 – 19:00 aankomst meditatie, milde bewegingsoefeningen
19:00 – 20:30 avondeten, ontmoeten en kennismaken, vroege slaap (of een borrel)

Programma dag 2,3 en 4
8:00 - 9:00 ontbijt
8:30 - 10:00 meditatie/beweging/adem/ontspanning
10:30 - 11:00 koffie thee
11:00 - 13:00 visuele meditatie en aansluitend workshop meditatief schilderen of meditatieve boswandeling
13:00 - 13:30 lichte lunch 13:30 - 17:00 vrije tijd
17:00 - 18:30 meditatie/milde bewegingsoefeningen/stilte wandeling
19:30 - 20:30 avondeten (kampvuur, muziek of andere gezelligheid)

VERTREK
8:00 - 8:30 ontbijt
8.30 – 9:30 meditatie/beweging/adem/ ontspanning
9:30 – 10:00 terugblik, afronding
10:30 – 12:00 brunch 12.00 vertrek

A003558
VAKANTIE

Het programma vindt plaats in de ochtend en aan het eind van de middag. Daartussen is er tijd die je zelf in kan vullen. In de hangmat een boek lezen, in de bossen naar eetbare paddenstoelen zoeken, gezamenlijk koken, gaan zwemmen in een van de thermale baden of de culturele bezienswaardigheden van Prekmurje bezoeken. Niets moet, alles mag.

Inclusief:

6 overnachtingen in een lekker ruime 2-p kamer
Ontbijt, lunch en diner
Koffie en thee tijdens de activiteiten
Alle meditaties, lessen en workshops, tochten
Gebruik van sauna en wellness-ruimtes
Gebruik van fiets

Exclusief

Reiskosten naar Slovenie
Vervoer vanaf aankomstplaats naar Prosecka vas
Excursies
Persoonlijke uitgaven
De minimale groepsgrootte is 6 en de maximale 10.

A003558
GORIČKO

Ons zomerverblijf staat in Prosečka Vas, een dorpje in Goričko, een lieflijk landschap, met kleinschalige landbouw en uitgestrekte bossen, een ideale plek om tot rust te komen. De twee hectare rondom ons huis hebben we perma-cultureel ingericht en alles wat er groeit en bloeit kan zo geplukt worden om in gezonde maaltijden te worden gebruikt. Dat is dan ook wat u dagelijks aangeboden wordt: een heerlijke maaltijd en een glaasje uit onze onbespoten wijngaard. In tuin en boomgaard vinden meditatieve wandelingen plaats, alsook de workshop schilderen.
De combinatie van prachtige natuur, ecologisch tuinieren, mindfulness en creativiteit maakt een verblijf bij ons uniek.

A003558
SCHILDEREN

Daarnaast behoort schilderen tot het aanbod. We hebben allebei een academische kunstopleiding gevolgd en wij begeleiden je graag bij de verbeelding van de opgedane indrukken. Door tekenen en schilderen krijgt je vakantie extra verdieping. Voor meditatief schilderen heb je geen ervaring nodig. Nieuwsgierig kijken en waarnemen is genoeg. Het beeld ontstaat vanzelf.

A003558
VERDER

Deze reis kan je ook als gezin boeken. Terwijl jij mediteert, kan de rest van het gezin eigen vakantieplezier ontdekken. Wandelen, fietsen, zwemmen (mooie zwembaden met prachtige glijbanen in Moravci), kanoën op een rivier net over de grens in Oostenrijk. Zeilen op het Balatonmeer met Mirror-dinghies behoort ook tot de mogelijkheden. Je treft elkaar weer bij de gezamenlijke maaltijden. Prijs voor de niet mediterende gast is €50 per dag, voor kinderen tot 6 jaar wordt de helft van de prijs gerekend en voor de kinderen tot 12 jaar 75% prijs. 

A003558
PRIJZEN

Zondag 6 augustus tot met vrijdag 11 augustus€385 per persoon
Zondag 13 augustus tot met vrijdag 18 augustus€385 per persoon
Zondag 27 augustus tot met vrijdag 1 september €385 per persoon
Zondag 3 september tot met vrijdag 8 september€385 per persoon
Zondag 24 september tot met vrijdag 29 september€385 per persoon
Zondag 1 oktober tot met vrijdag 6 oktober€385 per persoon
Zondag 8 oktober tot met vrijdag 13 oktober€385 per persoon

A003558
VERBLIJF

U verblijft in het kasteel van Grad, een van de mooiste hotel-accommodaties van Slovenië. Deze unieke locatie met modern ingerichte kamers en comfort ligt in het hart van Goricko en is het centrum van een natuurpark dat aansluit op het gezamenlijk Oostenrijkse, Hongaarse en Sloveense Krajinski Park (landschapspark). Door de ramen van uw kamer heeft u zicht op kruinen van honderdjarige eiken en op de galerij van uw kamer kijkt u over de enorme binnenplaats van dit 12e -eeuwse kasteel, aan welke bijzondere geneeskrachtige krachten worden toegeschreven. In de vroege ochtend is het kasteel helemaal voor u, de ochtend meditaties vinden op de stille galerij en in binnentuin plaats. In de vele zalen (er zijn er 365) kunt u van expositie naar expositie door de geschiedenis dwalen, maar ook van hedendaagse kunst kunt genieten. 

A003558
KAMERS

Onze prijzen zijn gebaseerd op gedeelde tweepersoonskamers, voor een eenpersoonskamer wordt er toeslag van €30 gerekend.

A003558
RESERVERING&BOEKING

Voor de reis kan je je aanmelden door een mail te sturen naar breesmej@gmail.com. Binnen 24 uur ontvang je het aanmeldingsformulier die je ingevuld terug kan sturen. Dit formulier is bindend, je boeking is dan definitief. Controleer of al je gegevens correct ingevuld zijn. Daarna ontvang je per mail een factuur. Deze dient uiterlijk 2 weken voor de aankomst voldaan te worden. Een goede reisverzekering is belangrijk. Als je nog geen hebt, sluit die dan als nog af. Ook adviseren wij je een annuleringsverzekering af te sluiten. 
Een goede reisverzekering is belangrijk. Als je nog geen hebt, sluit die dan als nog af. Ook adviseren wij je een annuleringsverzekering af te sluiten.

A003558
LOCATIE

Goričko ligt in het noordoosten van Slovenië. Onze locatie is een perfect startpunt voor verdere reizen naar de Adriatische zee, Hongarije met het Balaton meer. De steden Budapest, Wenen, Venetië zijn vanuit onze woonplaats met de trein bereikbaar. Sinds kort zijn er directe vluchten naar Ljubljana vanuit Amsterdam. De nachttreinen door Duitsland naar Wenen zijn prachtige nostalgische manier om Europa te doorkruisen. Je vakantie begint als je de trein in stapt. Ze vertrekken ook uit Amsterdam.

A003558
WIE ZIJN WIJ

Breda Smej, Sloveense en Groningse, studeerde schilderen aan de ALU te Ljubljana, Creatieve therapie aan HSU en volgde de opleiding tot Mindfulness trainer bij CVM te Amsterdam en is gecertificeerd Mindfulness trainer klasse 1. Is jarenlang werkzaam geweest in de hulpverlening als maatschappelijk werker en creatief therapeut. Gaf onder andere ook ontspanningscursussen. Zag daar hoe weldadig lichaamsgericht werken voor ons welzijn kan zijn, wat iemands achtergrond ook is.A003558
BRAM D'HONT

Bram Dhont: Beeldend kunstenaar, geboren in West-Zeeuws Vlaanderen academies Minerva te Groningen en ALU te Ljubljana. Exposeerde in Nederland, Duitsland, Slovenië en China. Ervaring in het begeleiden van mensen. Verzorgt het beeldende gedeelte van deze vakantieweek en van de winteractiviteiten van LEAVES&ROOTS. Schrijft dagelijks columns, maakt muziek, is permacultureel boer en verbouwt van alles om lekker en gezond te kunnen eten.

CONTACT
A003558

Bram D'Hont/Breda Smej
tel: 00386-(0)25352595 (Slovenie)
mobile:0031(0)6-45416770

mail: breesmej@gmail.com

De makkelijkset route met de auto is via Arnhem, Oberhausen, Keulen, volg de A3, Frankfurt, Wuerzburg, Nuerenberg, Regensburg tot Passau, richting Oostenrijk Wels, Graz, richting Slovenië Maribor, Murska Sobota, Mackovski, Prosecka Vas.